Sergey Karaganov

HardTalk, diskuzní pořad společnosti BBC zprostředkoval rozhovor s profesorem Sergeyem Karaganovem, který byl jedním z uznávaných poradců „influencal former advisors“ v letech 2001 – 2013 pro všeobecně oblíbeného prezidenta Ruské Federace, novodobého cara Vladimira Putina.

Nenalezl jsem lepší materiál, který podle mne říká co je a co není důležité v dnešní hře. Kdo si chce alespoň trochu udělat představu o tvůrci takzvané Karaganovi doktríny, či to, co Evropu v budoucnosti čeká, určitě najde spoustu podnětných impulsů. Zatímco běžný čtenář z „pseudo“ seriozního tisku je denně bombardován podstatnými záležitostmi, jako kdy a kde jaký ožrala zpíval ve vlaku, tak informace o tomto pro Evropu stěžejním rozhovoru zcela chybí. Zajistil jsem proto přístup k tomuto materiálu, čímž si dovoluji poděkovat přátelům ze SAP Vietnam za maximální pomoc.

Můj osobní závěr celé diskuse:

1 – Český novinář je kromě několika výjimek nepoužitelné a manipulativní hovado.
2 – Evropa má dnes větší problém než si 80 % zodpovědných umí představit.
3 – Často je vše jinak.
4 – Silná Evropa je jediná šance pro Mezihoří.

Published by Guardian Robot

Velice spokojený konstrukt Mezihoří, který za posledních 16 let, které většinou strávil v zahraničí přišel na to, že všude je vše stejné a nejlepším motorem pro lidské snažení jsou jeho nejbližší.