Analogový svět

Práce na posledním projektu, který měl původně být více technologickým, se překlopila pouze do analytické role. Bylo to velmi zajímavé, poznal jsem řadu skvělých kolegů, kde s některými zůstanu v osobním kontaktu do budoucna, což si velmi cením. Až na drobnou odbočku, kdy bylo nutné používat produkty společnosti Google kvůli firemní IT politice, což byla naprosto neuspokojivá parodie uživatelského zážitku, bylo vše víceméně v pořádku.

Přesto mi stále něco chybělo. Potřeboval jsem pracovat s hardwarem. Když pracuji v IT., potřebuji se dotknout něčeho fyzického, rozebrat to a znovu to sestavit. Někdy tato potřeba přechází do programování, jindy do vytváření modelů nebo experimentování s Arduinem. A tak jsem se rozhodl věnovat svou pozornost grafické kartě. Když jsem ji kupoval, bylo to drahé zařízení, a je vidět, že má nějaký ten rok za sebou.

Grafická karta v procesu

Přesto jsem ji vyndal, rozebral, vyčistil, upravil větráčky, nanesl novou chladící pastu a nakonec ji přetaktoval. Grafická karta nyní pracuje neuvěřitelně tiše a je jako nová. Mimo svět politiky, násilí a všech druhů hrůz nelogického světa stačí strávit odpoledne aktualizací grafické karty.

Ekosystém manažerů mě nudí. Pro ně je svět IT pouze o psaní lejster. Lejster, které nakonec skončí někde ve stoupě. Já však potřebuji trochu toho analogového světa. Let’s get dirty.

Published by Guardian Robot

Velice spokojený konstrukt Mezihoří, který za posledních 16 let, které většinou strávil v zahraničí přišel na to, že všude je vše stejné a nejlepším motorem pro lidské snažení jsou jeho nejbližší.