Pro zapomětlivé, …

Máte permanentní problém se zapomínáním věcí? Někdy se stane, že člověk zapomene i auto na parkovišti. Kdo tohle někdy zažil poprvé, zná asi ten frustrující pocit a nerozhodnost mezi voláním policie či jenom osobním připomenutím vlastní pitomosti s poznámkou, že se tohle nesmí opakovat. Sám jsem to zažil na vánočních nákupech v Německu několikrát a není to žádná pohádka běhat s krabicemi v rukou po parkovišti a hledat kde člověk vlastně zaparkoval.

A co teprve takové klíče, peněženka, Ipad či mobil?  Čas se krátí a adrenalin stoupá, jak člověk potřebuje rychle odejít. Očividně je tohle problém nemalého počtu lidí a tak vznikla aplikace TILE. Idea je přímo geniálně jednoduchá. Do mobilního zařízení či tabletu se nainstaluje aplikace, zatím je hotova pouze verze pro iPhone, a na sledovaný předmět, který bude monitorován, se připne GPS lokátor. V případě, že jste od předmětu blíže jak 50 metrů, dá se dokonce zvukové a vizuální upozornění, kde se dané zařízení nachází.

Jednoduché. Navíc je zajímavé, že na tenhle nápad v crowdfundingové kampani vybrali během chvíle od zhruba 50 000 zájemců rekordních 2,6 milionů dolarů. Tohle nikdy v nadnárodním korporátním hnoji nemůže vzniknout. Proplešatělá mastodontní ega s prezentacemi v PowerPointu jsou schopna zabít jakýkoliv dobrý nápad či tvůrčí myšlenku, která se nevejde do těch správných kolonek v Excelu.

Cena za balíček s 4 kusy zařízení a vlastní aplikací se pak má být 59.85 dolarů. Což je nějakých 1200, – Kč. Ať žijí inovace. Zajímalo by mne, zdali by do tohoto nápadu parta ze dne D investovala peníz?

foto: Tile – PR

Published by Guardian Robot

Velice spokojený konstrukt Mezihoří, který za posledních 16 let, které většinou strávil v zahraničí přišel na to, že všude je vše stejné a nejlepším motorem pro lidské snažení jsou jeho nejbližší.