Jak se bude měnit práce

Tento trend do České Republiky zatím moc nedorazil, nicméně jsem si víceméně jist, že i tento přístup zde časem najde své uplatnění. Tak jako se zaměření přesouvá z analogového do digitálního světa, tak bude docházet k diverzifikaci pracovních zkušeností. V některých regionech, zvláště v Asii, je zcela něžné, že člověk pracuje v několika rolích i v rámci jedné organizace. Budoucnost práce je daleko plošší. Ve smyslu zaměření týmu a jeho kompetencí. Osobně mám dnes 4 témata, která mne zajímají z hlediska rozvoje osobních znalostí.

Pokud tedy pominu jazyky. Tam jsem schopen se zdokonalovat neustále. Dnes zrovna vede u mne čínština. Je to takový divný koníček, ale docela mne baví šokovat spolustolovníky či kolegy s kterými občas zajdu na oběd do čínského bistra, které je nedaleko od našich kanceláří. Rád si objednávám jídlo v mateřské řeči majitelů.

Není to nic zázračného ani složitého, je to jen takové osobně interní cvičení. Zkušenosti za třech kontinentů, 4 obory, mezi kterými umím zcela bez problémů přepínat a pohybovat se v jejich prostředí je možná teď pro někoho nezajímavým a nekoncepčním trendem.

Doufám, že video „Future of work“  některé vyvede z uzavřených představ. „Future“ je forma spolupráce. Na mnoha úrovních. Na mnoha tématech.

Published by Guardian Robot

Velice spokojený konstrukt Mezihoří, který za posledních 16 let, které většinou strávil v zahraničí přišel na to, že všude je vše stejné a nejlepším motorem pro lidské snažení jsou jeho nejbližší.